Het verkoop van uw sieraden of juwelen

Het is geen gemakkelijk taak om een bestaande sieraad te verkopen. De vraag die hierbij een grote rol speelt is of je je juweel voor een goede prijs kan verkopen. Er bestaan twee belangrijke factoren die de waarde van je bezit kunnen bepalen. Het gaat over de staat van je sieraad en op welke manier je kan de verkoop realiseren. Dit betekent niet dat je een expert in het vakgebied moet worden. Maar je moet een of andere kennis bijleren.

De huidige staat van de juweel is een indicatie van een nieuw prijs. Deze zal natuurlijk lager liggen dan die van een nieuwe product. Sommige mensen krijgen argwaan als het gaat om het kopen van een tweede hands juweel. We hebben klanten die toch enkele honderden euro’s kunnen besparen door een gebruikte juweel aan te schaffen, maar ze hebben liever een nieuwe.

Bij juwelen speelt mode een belangrijk rol. Sommige juwelen kunnen jaren in de mode blijven en andere kunnen na enkele maanden al uit de mode vallen. Sommige juwelen kunne zelfs als antiek beschouwd worden. Hierdoor kan je dan een groot prijsverschil eisen. De staat van juweel is heel belangrijk als jet wilt moeiteloos verkopen. Indien toch reparaties of bewerking moeten gedaan worden, laat dit best over aan experts. Soms kan een juweel zo vervormd of in heel slechte staat zijn dat het beste oplossing is alleen het verkopen aan de hand van de intrinsieke waarde.

Het is altijd aangeraden om juwelen of sieraden goed schoonmaken en schoon houden. Je moet je juweel mooie schoongemaakt hebben vooraleer je laat aan de koper zien. Indien je niet weet hoe en wat je moet doen, dan is het best om aan professionele het werk laten doen. Vele juwelen winkels kunnen uw van dienst zijn en soms zelfs gratis.

We hebben enkele tips voor het schoonmaken van juwelen of sieraden. Je mag nooit chloor gebruiken bij het schoonmaken van goud en edelstenen. Er bestaan ammoniak schoonmaak producten maar deze kunnen wel eens schade toebrengen van je juweel. Probeer daarom deze soort producten te vermijden of indien je zeker bent dan pas mag je gebruik maken. Gebruik altijd beste een milde zeep met een tandenborstel en maak de ringen goed proper. Vermijdt ruwe tandenborstel want deze kunnen toch krassen veroorzaken. Nadien spoel je je juweel goed met warm water.

Als laatst adviseren we altijd om goed je tijd te nemen en meer over de waarde van juweel erachter te komen. Doe wat opzoekingswerk. Wees zeker wat je in je bezit hebt en wat je wilt ervoor vragen. Blijf altijd alert en laat je niet ontmoedigen door de anderen.

Fimo Tips